De Middenkust: voor kunst- en cultuurliefhebbers

Kuieren langs verschillende kunstgalerijen, urenlang vertoeven in van de mooiste Belgische musea, op queeste naar van de meest indrukwekkende street art… Klinkt het je als muziek in de oren? En ben je daarenboven nog eens grote fan van de Belgische kust? Dan is de Middenkust absoluut iets voor jou.

De Belgische Middenkust: van Wenduine tot Middelkerke

De Middenkust: van Wenduine tot Middelkerke

De Middenkust omvat – bijna logischerwijs – de badsteden gelegen in het midden van onze Belgische kust: Wenduine, De Haan, Bredene, Oostende en Middelkerke vormen samen een plek waar vooral zij geïnteresseerd in zon, zee én cultuur en/of architectuur zich snel zullen thuis voelen. Zo heeft elke badstad aan de Middenkust zijn eigen ‘identiteit’ mét tot zelfs volledige geklasseerde wijken. Hier zal je je allerminst zal vervelen.

Kunstig vertoeven

Kunstig vertoeven

Naast de bijzondere architectuur, kenmerkt ook kunst de Middenkust. Verspreid over 40 verschillende openbare locaties kan je aan de Middenkust verschillende kunstwerken door zowel bekende als minder bekende artiesten gaan bewonderen. Dat kan zowel te voet, per fiets of met de auto.

Bovendien vind je in Oostende meerdere grote musea zoals het Mu.ZEE (museum voor Hedendaagse Kunst), het James Ensor huis, het Stadsmuseum, het Museumschip Amandine… Ook de Visserskapel in Bredene is absoluut de moeite. Vertoef je liever in de gezonde buitenlucht? Kuier dan rond in het Oostendse stadscentrum op zoek naar de indrukwekkend street art.

Alle activiteiten aan de Middenkust? Klik hier.

Architecturale eigenheid

Eigen aan de Middenkust is de verscheidenheid aan architecturale stijl per badstad. Wie over de grens van de ene badstad naar de andere loopt, merkt dat meteen aan de gebouwen en de omgeving. Zo is De Haan helemaal opgetrokken uit Belle Epoque stijl, staat Oostende bekend om zijn uitgesproken en erg divers ingevulde architectuur en gaan de gebouwen in Wenduine naadloos op in de met duinen gevulde omgeving.

Architecturale eigenheid​
Bezige centrum van de kustlijn

Bezige centrum van de kustlijn

De Middenkust en de daartoe behorende badsteden zijn van de meest populaire trekpleisters van onze Belgische kust. Bovendien tellen ze ook het hoogste aantal effectieve inwoners. Hierdoor vind je er een uitgebreid assortiment aan handelszaken alsook kwalitatieve voedingswinkels. Ook aan horeca-aangelegenheden geen gebrek: hier vind je voor ieder wat wils.

Een overzicht van zaken die je écht gedaan moet hebben aan de Belgische Middenkust? Dat vind je hier

Vastgoedaanbod - Middenkust

Ons volledig aanbod aan de kust is te vinden in volgende link: Vastgoed aan de kust

Te koop
Exclusief
Vanaf € 2.200.000 (excl. kosten)
Central Park Tower
Victorialaan 25, 8400 Oostende
Appartement
2
Slaapkamer(s)
2
Badkamer(s)
292
m2
Bew. Oppervl.
292
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 299.000 (excl. kosten)
Loft
Victorialaan 23, 8400 Oostende
Appartement
1 - 3
Slaapkamer(s)
1 - 2
Badkamer(s)
75 - 195
m2
Bew. Oppervl.
75 - 195
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 228.500 (excl. kosten)
Villa Rembrandt
Van Iseghemlaan 24-28, 8400 Oostende
Appartement
2
Slaapkamer(s)
1 - 2
Badkamer(s)
50 - 115
m2
Bew. Oppervl.
50 - 115
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 167.025 (excl. kosten)
Bedrijvenpark De Kalkaart
Rietstraat 48, 8430 Middelkerke
Kmo-unit
n.v.t.
Slaapkamer(s)
n.v.t.
Badkamer(s)
Vanaf 111
m2
Bew. Oppervl.
Vanaf 111
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Invest
Vanaf € 197.500 (excl. kosten)
Sint-Paulus
Sint-Paulusstraat 27, 8400 Oostende
1 - 2
Slaapkamer(s)
1
Badkamer(s)
Op aanvraag
Bew. Oppervl.
Op aanvraag
Bew. Oppervl.

Investeren in vastgoed kan complex en tijdrovend zijn, maar met The Stage in Antwerpen wordt dit proces niet alleen eenvoudiger, maar ook zorgeloos...

Het tekort aan kwalitatief studentenvastgoed blijft stijgen in Antwerpen, wat een unieke kans biedt voor investeerders. Met het project Studenza speel je in...

Op zoek naar een slimme investering met een stabiel en hoog rendement? Dan is Nomad het project dat u niet wilt missen. Dit...