Machelen, een snelgroeiende gemeente mét een groot dorpsgevoel

Machelen, het blijkt jaar na jaar een van de snelstgroeiende buurgemeenten van Brussel te zijn. Zo kwamen er op 15 jaar tijd zo’n 3.300 inwoners bij, wat een bevolkingsstijging van 20 tot 25%. Zaken die bijdragen aan die populariteit zijn onder andere de vlotte bereikbaarheid maar vooral de efforts die de gemeente onderneemt om het wonen in de snelgroeiende stad een pak aangenamer te maken. En er zijn nog redenen. Lees verder.

Machelen is een gemeente die grenst aan het Brusselse Evere en ligt tussen Vilvoorde en Zaventem. Er wordt overwegend Nederlands gesproken en is tegenwoordig een thuis voor steeds meer mensen zowel uit Brussel centrum als vanuit Vlaanderen. Je hoort het misschien al: Machelen wint als woonplaats steeds meer aan populariteit. De redenen waarom? We sommen ze op.

Strategische ligging

Machelen heeft een benijdenswaardige locatie die het beste van twee werelden combineert. Gelegen tussen de bruisende stad Brussel en de luchthaven van Brussel, biedt het gemakkelijke toegang tot het hart van de Belgische hoofdstad, terwijl het ook het gemak biedt van snel internationaal reizen. Of je nu vaak vliegt of toegankelijkheid belangrijk vindt, de strategische ligging maakt het een zeer aantrekkelijke plek om te wonen en te investeren.

Toenemende economische welvaart

België is het hoofdkwartier van verschillende grote internationale organisaties en de thuisbasis van tal van multinationals en staat bekend om zijn stabiele en welvarende economie. Machelen profiteert van deze economische kracht, met een groeiende arbeidsmarkt en tal van zakelijke mogelijkheden. De aanwezigheid van de luchthaven van Brussel en nabijgelegen bedrijventerreinen, zoals Diegem en Zaventem, zorgt voor een gestage stroom van professionals op zoek naar huisvesting in de omgeving, waardoor het een veelbelovende locatie is voor vastgoedinvesteerders.

Benieuwd naar vastgoed in Machelen? Neem dan een kijkje naar nieuwbouwproject City Gate.

Grote inspanningen van gemeentebestuur

Hoewel de populariteit van de gemeente bij het publiek groeit en er bijgevolg steeds meer mensen en nieuwbouwprojecten bijkomen, is er in Machelen ook oog voor groen, activiteiten en samenhang. Een voorbeeld daarvan is de Heirbotsite, waar voornamelijk gekozen werd voor het behoud van de groene omgeving. Bovendien investeert het gemeentebestuur bijzonder veel energie in het waken over het dorpsgevoel dat Machelen definieert. Wie hier rondloopt of zich rustig op een terrasje installeert, komt zonder twijfel steeds iemand tegen die hij of zij kent. Niet gemakkelijk, gezien het stijgende bevolkingsaantal.

Hoog potentieel om te investeren in residentieel vastgoed

De vraag naar vastgoed en de vastgoedwaarden zijn de laatste jaren gestaag gestegen in Machelen. De groeiende populariteit van de gemeente bij expats en professionals die in Brussel werken, heeft de vraag naar woningen gestimuleerd. Vastgoedontwikkelaars hebben dit potentieel onderkend, wat heeft geleid tot de bouw van moderne, luxueuze wooncomplexen en commerciële ruimtes.

Investeerders die op zoek zijn naar een duurzaam rendement kunnen profiteren van de gestage huuropbrengsten van vastgoed in deze stad. Bovendien is de waardestijging van vastgoed op lange termijn in dit strategisch gelegen gebied een verleidelijk voorstel voor wie op zoek is naar kapitaalgroei.

Machelen, Brussel, onderscheidt zich om tal van redenen als een opmerkelijke plek om te wonen en te investeren in vastgoed. De strategische ligging, bloeiende economie, uitstekende verbindingen, culturele attracties, onderwijsinstellingen en de talrijke inspanningen die het gemeentebestuur levert, maken het een aantrekkelijke bestemming voor zowel individuen als gezinnen. Bovendien dragen de groeiende populariteit en het investeringspotentieel in vastgoed bij tot de allure van de gemeente. Machelen blijft zich ontwikkelen en biedt aantrekkelijke kansen voor wie zijn toekomst veilig wil stellen in een dynamische en welvarende gemeenschap.

Te koop
Invest
Vanaf € 205.500 (excl. kosten)
City Gate
Kerklaan 65, 1830 Machelen
Appartement
1 - 3
Slaapkamer(s)
1
Badkamer(s)
56 - 125
m2
Bew. Oppervl.
56 - 125
m2
Bew. Oppervl.
Brussel, de bruisende hoofdstad van België, en zijn randgemeenten bieden investeerders een scala aan mogelijkheden op het gebied van vastgoed....
De stadsontwikkeling van City Gate Machelen is een project dat de aandacht trekt van investeerders en bewoners in de Brusselse regio. Gelegen op...