Waarom is vastgoed inflatiebestendig?

Ontdek de wereld van vastgoedinvesteringen en waarom steeds meer mensen ervoor kiezen om in onroerend goed te investeren. Vastgoed biedt tal van voordelen, waaronder kapitaalgroei, passief inkomen en diversificatie van beleggingsportefeuilles. Maar wat maakt vastgoed nu eigenlijk inflatiebestendig?

Hieronder duiken we dieper in op de redenen waarom vastgoed als een solide investering wordt beschouwd in tijden van inflatie. Want er wordt vaak geschreven dat vastgoed inflatiebesteding is. Maar is dat ook zo?

Leer waarom vastgoedwaarden historisch gezien meestijgen met de inflatie, hoe huurstijgingen en herfinanciering in je voordeel kunnen werken, en waarom vastgoed als een tastbaar bezit bescherming kan bieden tegen inflatoire druk.

Ontdek de potentiële voordelen en overwegingen van vastgoedinvesteringen en maak jezelf vertrouwd met deze boeiende investeringsmogelijkheid die vele kansen kan bieden in een dynamische markt.

4 Redenen waarom vastgoed inflatiebestendig is:

Inhoudstafel

1. Waardestijging

In een economie met hoge inflatie hebben veel goederen en diensten de neiging duurder te worden, en vastgoed is daarop geen uitzondering. De prijzen van vastgoed hebben historisch gezien de neiging om in waarde te stijgen in lijn met de inflatie. Na verloop van tijd kunnen vastgoedinvesteringen dus een stijging van de marktwaarde laten zien, waardoor investeerders hun koopkracht behouden en het dus klopt dat vastgoed inflatiebestendig is. Maar er is meer. 

2. Huurstijging

Inflatie kan ook leiden tot stijgende huurprijzen. Als de kosten van levensonderhoud stijgen, zullen huurders doorgaans meer betalen om in een woning te verblijven. Dit kan resulteren in een hogere huurinkomsten voor vastgoedeigenaren, waardoor ze beter bestand zijn tegen de effecten van inflatie.

3. Herfinanciering

Inflatie kan gunstig zijn voor vastgoedeigenaren met hypotheken. Naarmate de inflatie stijgt, kunnen de vastgoedwaarden en huurinkomsten toenemen. Hierdoor ontstaat de mogelijkheid om het vastgoed te herfinancieren tegen een hogere waarde en zo extra kapitaal vrij te maken.

4. Harde activa

Vastgoed is een tastbaar activum dat waarde vertegenwoordigt in de vorm van grond en gebouwen. Inflatie kan leiden tot een waardedaling van valuta, maar vastgoed blijft een tastbaar bezit dat zijn intrinsieke waarde behoudt. Dit maakt vastgoed aantrekkelijk voor investeerders als een bescherming tegen inflatoire druk.

Hoewel vastgoed over het algemeen als inflatiebestendig wordt beschouwd, is het belangrijk op te merken dat dit geen absolute garantie is. Er zijn andere factoren die de waarde van vastgoed kunnen beïnvloeden, zoals marktomstandigheden, locatie, vraag en aanbod. Het is altijd verstandig om grondig onderzoek te doen en professioneel advies in te winnen voordat je besluit om in vastgoed te investeren.

In het artikel “Wat is het effect van de inflatie op de vastgoedsector?” kom je nog meer te weten.

Vastgoed - investeringsaanbod

Ons volledig investeringsaanbod is te vinden in volgende link: beleggingsvastgoed

Te koop
Vanaf € 275.000 (excl. kosten)
Edward Poppe Woonpark - appartementen
Rommelsweg 8, 9980 Sint-Laureins
Appartement
1 - 4
Slaapkamer(s)
1 - 2
Badkamer(s)
93 - 122
m2
Bew. Oppervl.
93 - 122
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 370.000 (excl. kosten)
Edward Poppe Woonpark - woningen
Rommelsweg 10, 9980 Sint-Laureins
Huis
4
Slaapkamer(s)
1
Badkamer(s)
148 - 176
m2
Bew. Oppervl.
148 - 176
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 790.000 (excl. kosten)
Ibiza stijl villa's
07829 Cala Tarida, Ibiza
Villa
3
Slaapkamer(s)
2 - 3
Badkamer(s)
100
m2
Bew. Oppervl.
100
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 790.000 (excl. kosten)
Design appartementen
07840 Santa Eulalia, Ibiza
Appartement
1 - 4
Slaapkamer(s)
1 - 4
Badkamer(s)
61 - 178
m2
Bew. Oppervl.
61 - 178
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 299.000 (excl. kosten)
Villa in Calasparra
30420 Calasparra, Murcia
Villa
2 - 3
Slaapkamer(s)
2
Badkamer(s)
102
m2
Bew. Oppervl.
102
m2
Bew. Oppervl.
Luxe vastgoed op Ibiza, meer dan alleen locatie en uitzicht. Vaak voorzien van geavanceerde technologieën en hoogwaardige afwerkingen....
In het bruisende Waregem, omarmd door een rijke geschiedenis en levendige gemeenschap, verrijst Villa Churchill, een parel van modern wonen....
Voor wie op zoek is naar een plek om in vastgoed te investeren, biedt Waregem een unieke mix van factoren die het overwegen...