Studentenvastgoed

Ontdek de verschillende redenen waarom investeren in studentenvastgoed een goed idee is voor je portefeuille

Investeerders tonen vaak interesse in studentenvastgoed vanwege het stabiele rendement dat voortvloeit uit de constante vraag naar studentenhuisvesting.

Bovendien worden de aantrekkelijke huurprijzen per vierkante meter en de langdurige huurperiodes, dankzij de voortdurende instroom van studenten, gezien als gunstige aspecten voor het diversifiëren van vastgoedportefeuilles. Het investeren in studentenwoningen biedt daarmee een aantrekkelijke mogelijkheid voor beleggers op zoek naar rendement en diversificatie.

De vraag blijft stijgen bij een achterblijvend aanbod

Investeren in studentenhuisvesting in België is een interessante optie voor beleggers. De vraag naar studentenkamers stijgt, terwijl het aanbod achterblijft, waardoor huurders gegarandeerd zijn. De regelgeving is gunstig en het rendement kan aantrekkelijk zijn, rond de 20 euro per vierkante meter. Met verschillende beleggingsmogelijkheden en een groeiende professionalisering in de sector, biedt studentenhuisvesting een interessante niche voor diversificatie en langetermijninvesteringen.

Ontdek onze partners die actief zijn in studentenvastgoed

Capitall

Capitall is een projectontwikkelaar die zich richt op het creëren van betaalbare en comfortabele studentenkamers. Hun projecten zijn ontworpen om de behoeften van studenten te vervullen, met faciliteiten zoals fitnessruimtes, studieruimtes en gemeenschappelijke ruimtes.

ION

ION is een projectontwikkelaar die gespecialiseerd is in het creëren van studentenkamers met een focus op duurzaamheid en innovatie. Hun projecten bieden studenten een comfortabel en milieubewust leefmilieu, met faciliteiten zoals zonnepanelen en recyclingfaciliteiten.

Diggimmo

Diggimmo is een projectontwikkelaar die zich richt op het creëren van studentenkamers met een focus op gemeenschap en sociale interactie. Hun projecten bieden studenten de mogelijkheid om samen te wonen en sociale activiteiten te organiseren, terwijl ze ook beschikken over faciliteiten zoals fitnessruimtes en studieruimtes.

Acasa

Acasa is een projectontwikkelaar die gespecialiseerd is in het creëren van studentenkamers met een focus op luxe en comfort. Hun projecten bieden studenten een high-end leefmilieu met faciliteiten zoals privéfitnessruimtes, studieruimtes en gemeenschappelijke ruimtes.

Altro projects

Altro projects is een projectontwikkelaar die gespecialiseerd is in het creëren van studentenkamers met een focus op duurzaamheid en innovatie. Hun projecten bieden studenten een comfortabel en milieubewust leefmilieu, met faciliteiten zoals zonnepanelen en recyclingfaciliteiten.

Fjord Red

Fjord Red is een projectontwikkelaar die gespecialiseerd is in het creëren van studentenkamers met een focus op luxe en comfort. Hun projecten bieden studenten een high-end leefmilieu met faciliteiten zoals privéfitnessruimtes, studieruimtes en gemeenschappelijke ruimtes.

Studentenvastgoed
Studentenvastgoed

Vastgoedaanbod in studentenvastgoed

Hieronder vind je een overzicht van het aanbod aan vastgoed in studentenvastgoed.

Het volledige vastgoed aanbod op Immowatchers vind je hier.

Locatie
Zoeken
Budget
Price - slider
Price - inputs

Ontdek De Verschillende Voordelen van Studentenvastgoed

Investeren in studentenvastgoed kan een lucratieve en strategische beslissing zijn, gedreven door verschillende redenen die zowel financiële als zakelijke voordelen bieden. Hier zijn enkele belangrijke redenen waarom investeren in studentenvastgoed aantrekkelijk kan zijn:

Stabiele vraag:

Studentenhuisvesting geniet doorgaans van een stabiele vraag, aangezien er voortdurend nieuwe studenten instromen in onderwijsinstellingen. Het aantal studenten neemt niet alleen toe, maar internationale studenten zoeken ook naar geschikte huisvesting, wat de vraag verder stimuleert.

Consistente opbrengsten:

Verhuur aan studenten biedt vaak consistente inkomsten, omdat huurcontracten meestal jaarlijks worden vernieuwd en vaak worden gegarandeerd door ouders. Hierdoor kunt u als investeerder een stabiele kasstroom genereren.

Lange termijn belegging:

Investeren in studentenvastgoed kan worden beschouwd als een langetermijnbelegging. Onderwijsinstellingen hebben de neiging om op dezelfde locatie te blijven en kunnen daardoor een stabiele huurmarkt ondersteunen gedurende vele jaren.

Hoge bezettingsgraad:

Ondanks de seizoensgebondenheid van studentenhuisvesting (bijvoorbeeld tijdens vakanties), blijft de bezettingsgraad over het algemeen hoog. De vraag naar huisvesting blijft bestaan, zelfs tijdens de zomermaanden, wanneer studenten vaak blijven om te werken, stages te lopen of cursussen te volgen.

Locatie nabij onderwijsinstellingen:

Het kiezen van een locatie in de nabijheid van onderwijsinstellingen is cruciaal. Studenten geven de voorkeur aan gemakkelijke toegang tot campussen en voorzieningen. Investeren in panden dicht bij universiteiten of hogescholen verhoogt niet alleen de aantrekkelijkheid voor studenten, maar ook de waarde van het vastgoed.

Mogelijkheid tot gemeubileerde verhuur:

Studenten zijn vaak op zoek naar gemeubileerde accommodaties, wat investeerders de mogelijkheid biedt om hogere huurprijzen te rechtvaardigen. Door het pand volledig gemeubileerd aan te bieden, kan het aantrekkelijker worden voor studenten die op zoek zijn naar direct bewoonbare ruimtes.

Groeiende internationale studentenpopulatie:

De groeiende trend van internationale studenten draagt bij aan de diversiteit en omvang van de vraag naar studentenhuisvesting. Investeren in studentenvastgoed biedt daarom mogelijkheden om te profiteren van een wereldwijde vraag.

Positieve impact op gemeenschap:

Door te investeren in studentenhuisvesting draagt u bij aan de lokale gemeenschap door een belangrijke dienst te leveren aan studenten. Dit kan ook positieve effecten hebben op het imago van uw vastgoed en uw positie in de lokale vastgoedmarkt.

Kortom, investeren in studentenvastgoed biedt een combinatie van financiële voordelen en stabiliteit, waardoor het een aantrekkelijke optie is voor beleggers die op zoek zijn naar een solide langetermijninvestering.

Studentenvastgoed

Op zoek naar informatie over Investeren in studentenvastgoed?

Wij kunnen jou in contact brengen met een van onze lokale partners op basis van antwoorden op een aantal vragen.

Relevante artikels over Investeren in studentenvastgoed

Hieronder vind je een overzicht van artikels over Investeren in studentenvastgoed.