Vastgoed in Dubai

Een wereldwijd icoon van moderniteit, luxe en innovatie.

Dubai, gelegen in de Verenigde Arabische Emiraten, is een wereldwijd icoon van moderniteit, luxe en innovatie. Deze bruisende metropool aan de kust van de Perzische Golf staat bekend om zijn indrukwekkende skyline, ultramoderne architectuur en weelderige levensstijl. Het vastgoedaanbod in Dubai weerspiegelt de ambitieuze en kosmopolitische aard van de stad.

Langs de kustlijn van Dubai prijken enkele van ‘s werelds meest luxueuze vastgoedontwikkelingen, waaronder iconische wolkenkrabbers zoals de Burj Khalifa en de Burj Al Arab. Hier vind je moderne appartementen met panoramische uitzichten op de zee, evenals exclusieve villa’s met privéstranden in wijken zoals Palm Jumeirah en Jumeirah Beach Residence.

Het stadscentrum van Dubai biedt een mix van zakelijke en recreatieve voorzieningen, van high-end winkelcentra zoals de Dubai Mall tot uitgaansgebieden zoals Downtown Dubai. Het Dubai Opera House en de Burj Khalifa fonteinshow voegen een cultureel tintje toe aan de bruisende stad.

Dubai staat ook bekend om zijn wereldklasse voorzieningen, waaronder luxe resorts, eersteklas restaurants, en uitgestrekte golfbanen. De Dubai Marina, met zijn jachthavens en wandelboulevards, biedt een stijlvolle omgeving voor zowel inwoners als bezoekers.

De stad is een smeltkroes van culturen, met expats uit alle hoeken van de wereld die bijdragen aan de internationale sfeer. Het Dubai International Airport en de geavanceerde infrastructuur maken de stad een knooppunt voor zowel zakelijke als toeristische reizen.

Dubai heeft ook ambitieuze plannen voor de toekomst, waaronder duurzame ontwikkelingen en innovatieve projecten, zoals de Dubai Expo 2020. Of je nu op zoek bent naar een kosmopolitisch stadsleven, een exclusieve strandervaring, of een investering in een snel evoluerende stad, Dubai biedt een dynamisch en gevarieerd vastgoedaanbod in het hart van de Verenigde Arabische Emiraten.

Eigen vastgoed in Dubai: een interessante investering

Ondanks de populariteit als reisbestemming is Dubai niet meteen de stad waaraan mensen denken om effectief naartoe te verhuizen. De lange reistijden én het dure plaatselijke leven steken vaak een stokje voor verhuisplannen. Waarom je dan wél voor een vastgoedaankoop in Dubai moet gaan? Lees verder:

Soepelere visumregels voor vastgoedeigenaren

Vastgoed ter waarde van €250.000 of meer? Dan kan je een verblijfsvergunning aanvragen die tot wel 10 jaar geldig is. Bovendien mogen bedrijven in Dubai er ook 100% bedrijfseigendommen hebben.

Politiek stabiel

Als hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten is Dubai een erg politiek stabiele stad. Ook de regio waarin het gelegen is, is erg politiek stabiel. Dat is mede dankzij het visionaire leideschap, alsook aan de economische, sociale, culturele en ecologische domeinen die hoog in het vaandel gedragen worden. Bijgevolg is de regio en de strad zelf erg toegankelijk voor buitenstaanders.

Waarom Dubai mensen blijft aantrekken als topbestemming voor vakantie, werk én wonen

Beduidend hogere opbrengsten

Vastgoed gekocht in Dubai? Dan krijg je een rendement van 7% toegekend, wat een pak hoger is dan elders in de wereld. Bovendien is de vastgoedmarkt in de stad één van de meest gereguleerde in de Gulf Cooperation Council. Zo worden er regelmatig nieuwe wetten opgesteld in het voordeel van kopers én huurders.

Geïnteresseerd om te investeren in vastgoed in Dubai? Dit moet je allemaal weten. 

Waarom een tweede verblijf in het buitenland, zoals vastgoed in Dubai, interessant kan zijn?

Investeren in vastgoed in Dubai is aantrekkelijk vanwege de hoge Return on Investment (ROI) en het gunstige belastingklimaat, waarbij geen inkomsten- en vermogensbelasting op vastgoed geldt.

Met een internationale aantrekkingskracht als belangrijk zakelijk en toeristisch knooppunt, blijft de vraag naar vastgoed stabiel, vooral in populaire gebieden.

De indrukwekkende infrastructuur en voortdurende ontwikkeling van ambitieuze projecten dragen bij aan de waardestijging op de lange termijn.

Bovendien biedt investeren in Dubai een waardevolle diversificatie van het investeringsportfolio, waardoor beleggers toegang krijgen tot een dynamische en groeiende markt buiten hun thuisland.

Naast de aantrekkelijke investeringsmogelijkheden heeft Dubai ook veel te bieden voor mensen die er willen wonen. Het levendige culturele landschap, de moderne voorzieningen en de prachtige stranden maken het wonen in Dubai een aangename en verrijkende ervaring. Bovendien staat de stad bekend om haar veilige omgeving en diverse gemeenschappen, wat het een aantrekkelijke keuze maakt voor expats en gezinnen.

Vastgoedaanbod in Dubai

Hieronder vind je een overzicht van het aanbod aan vastgoed in Dubai.
Vastgoed in Dubai

Op zoek naar vastgoed in Dubai of ergens anders?

Wij kunnen jou in contact brengen met een van onze lokale partners op basis van antwoorden op een aantal vragen.

Relevante artikels over Dubai

Hieronder vind je een overzicht van artikels over Dubai en omstreken.