Investeren in vastgoed in Dubai? Dit moet je weten

Overweeg je te investeren in vastgoed in Dubaï?Dan zet je een grote stap! Vastgoed in eigen land kopen lijkt al geen eitje, laat staan in een land zo ver weg en zo anders dan het onze. Toch heeft de stad en haar omgeving bijzonder veel te bieden en is en verhuis naar daar niet zo onlogisch. Zéker niet als je weet dat er vanuit het stadsbestuur zelf heel wat zaken worden geregeld opdat jij er als buitenlander makkelijk kan investeren in vastgoed.

Is Dubaï jouw favoriete vakantieoord? Of ben je zo’n fan dat je overweegt er zelfs permanent te gaan wonen? Groot gelijk! Dubaï en omstreken hebben namelijk heel wat te bieden. En laat dat nu net de reden zijn waarom zo veel buitenlanders – en dan vooral Europeanen – steeds meer zin krijgen om er in vastgoed te investeren.

Waarom zou je investeren in vastgoed in Dubai?

Ja, Dubaï staat voornamelijk bekend om zijn witte stranden, torenhoge gebouwenen gigantische shopping malls… Maar toch is dat niet het enige. Bedrijven hebben het al gedurende enkele jaren door en ook vastgoedinvesteerders vinden steeds meer hun gading in de stad. Maar hoe komt dat nu?

Vastgoed kopen in Dubai

1. Groeiende populatie

Daar zijn verschillende redenen voor. Een van de meest doorslaggevende, is de populatie. Die groeit er namelijk bijzonder snel. En hoe meer koppen er bij komen, hoe meer huisvesting er nodig is. De vraag naar woningen is dus erg groot en het ziet ernaar uit dat die vraag alleen nog maar zal stijgen.

2. Economische stabiliteit

Dubai heeft een robuuste en stabiele economie, ondersteund door diverse sectoren zoals toerisme, vastgoed, handel en financiën. De strategische ligging als wereldwijd zakelijk centrum versterkt de economische veerkracht.

3. Voordelen voor vastgoedinvesteerders

De vraag naar vastgoed in Dubaï is dus fors gestegen en het ziet ernaar uit dat die nog zal blijven stijgen. Dat heeft ook de plaatselijke overheid goed begrepen. Zij doen er dan ook alles aan om de stad zo aantrekkelijk mogelijk voor vastgoedinvesteerders te maken. Zo maakten ze komaf met belastingen, wat zorgt voor een belastingsvrije winst. Daarnaast riep de overheid er ook een ‘investors visa’ in het leven. Dat is een visum van 3 jaar dat nadien ook nog eens makkelijk verlengd kan worden.

Uiteraard hangen er aan die financiële voordelen ook voorwaarden vast. Zo moet je er een investering van minstens €187.500 maken. Investeer je er voor €500.000 of meer in vastgoed of meer? Dan krijgen zowel jij, als je gezin, een visum van 10 jaar toegereikt. 

Een vastgoedaankoop in no time

Vastgoed kopen in België gaat gepaard met een heel proces. Koop je daarentegen in Dubaï, dan kan het een pak simpeler.Je kan een vastgoedaankoop zelfs vanop afstand afronden. Een vastgoedaankoop in Dubaï? Dat kan op de volgende manieren:

Soorten aankoop opties

Vastgoedaankoop op plan

Een van de mogelijkheden is de ‘off-plan-aankoop’, waarbij het gebouw waarin jouw pand zicht bevindt, nog gebouwd moet worden. Het nadeel? Je hebt de afwerking van jouw appartement of woning niet in de hand. Er kan dus nog wat misgaan nadat je jouw geldsom al hebt neergelegd. 

Ready property aankoop

Bij de ‘ready-property-aankoop’ koop je vastgoed dat wél al volledig is afgewerkt. Deze soort vastgoedaankoop kan fysiek bezocht worden en ook van bij de aankoop reeds verhuurd worden. Dat wil ook zeggen dat deze vorm van vastgoed ook meteen rendeert.

Vastgoed kopen in Dubai

Transactiemogelijkheden

Eens je de knoop hebt doorgehakt, moet je nog beslissen over de financieringsmogelijkheden. De makkelijkste manier? Een cash transactie waarbij het volledige bedrag rechtstreeks wordt overgemaakt. Of kies uit een van de payment plans die de projectontwikkelaar je voorlegt. Hieraan hangen wel nog enkele voorwaarden vast! Zo zal je gevraagd worden om een voorschot tot 25% te betalen.

Vastgoed kopen in Dubai

Dubaï, belangrijk voor het hele Midden-Oosten

Dubaï is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten en overigens ook een van de meest belangrijkste steden van het Midden-Oosten. Om die reden trekken ook steeds meer bedrijven ernaartoe. Dat zorgt voor een grote instroom aan expats, die doorheen de laatste jaren tot wel 80% van de plaatselijke bevolking zijn gaan uitmaken.

De stad en zijn bevolking blijven er jaarlijks nog zichtbaar groeien. Daardoor doen er zich steeds nieuwe opportuniteiten in Dubaï voor, waar niet enkel bedrijven, maar ook toeristen én de vastgoedsector van profiteren.

Wil je meer weten over investeren in Dubai of over vastgoedaankopen in de stad? Je leest er hier meer over.

Te koop
Invest
7%
Vanaf £ 180.800 (excl. kosten)
Gardenia Bay
Yas Island, Yas Gateway, Abu Dhabi
Appartement
1 - 4
Slaapkamer(s)
1 - 3
Badkamer(s)
260 - 328
m2
Bew. Oppervl.
260 - 328
m2
Bew. Oppervl.
Een tweede verblijf vormt een persoonlijke oase van ontspanning, een tweede thuis waar vreugde van vakantie manifesteert op elk moment....
Dubai, de kloppende hart van de Verenigde Arabische Emiraten (VAE), is een wereldwijde sensatie geworden. Vooral voor zij die op zoek zijn naar...