7 Redenen waarom te investeren in studentenvastgoed in Kortrijk

Ben je al bekend met de opkomende studentenstad Kortrijk? Overweeg je een slimme vastgoedinvestering? Ontdek de 7 redenen waarom te investeren in studentenvastgoed in Kortrijk.

7 Redenen waarom te investeren in studentenvastgoed in Kortrijk:

 1. Studentengroei
  Kortrijk herbergt vooraanstaande onderwijsinstellingen, zoals de KU Leuven Campus en de Hogeschool VIVES. Het groeiende aantal nationale en internationale studenten creëert een continue vraag naar kwalitatieve huisvesting.

 2. Stabiele Huurinkomsten
  Studentenhuisvesting biedt een constante stroom huurinkomsten. De vraag blijft gedurende het academisch jaar stabiel, met minder seizoensgebonden schommelingen dan andere vastgoedinvesteringen. Daarnaast studeren studenten vaak meerdere jaren.

 3. Toekomstig Investeerderspotentieel
  De groeiende reputatie van Kortrijk als academisch centrum wijst op een toenemende vraag naar studentenhuisvesting in de komende jaren, wat kan leiden tot stijgende vastgoedwaarden en huurprijzen.

 4. Weerstand tegen Economische Cycli
  In tegenstelling tot sommige investeringen, blijft de vraag naar onderwijs constant, zelfs tijdens economische recessies. Dit maakt studentenhuisvesting een betrouwbare investering ongeacht bredere economische schommelingen.

 5. Rendementspotentieel
  Kortrijk trekt studenten uit diverse (inter)nationale hoeken, waardoor er vaak meer vraag is dan aanbod. Dit kan resulteren in hogere huurtarieven en een potentieel hoog rendement op je investering.

 6. Gunstige Huurregelgeving
  In België biedt de verhuurwetgeving gunstige voorwaarden voor vastgoedeigenaren, waardoor een veilige investeringsomgeving ontstaat.

 7. Diversificatie van Beleggingsportefeuille
  Studentenhuisvesting in Kortrijk toevoegen aan je vastgoedportefeuille helpt bij het diversifiëren van investeringen, waardoor risico’s worden beheerst en het totale rendement kan worden geoptimaliseerd.

Conclusie

Kortrijk als Bloeiende Investeringskans

Het loont de moeite om Kortrijk als opkomende studentenstad mee op te nemen wanneer je overweegt te investeren in studentenvastgoed.

Wij zijn er van overtuigd dat je met studentenhuisvesting in Kortrijk profiteert van stabiele huuropbrengsten, toekomstig investeerderspotentieel en de mogelijkheid om je beleggingsportefeuille te diversifiëren.

Investeer vandaag in de groei van Kortrijk en pluk de vruchten van deze bloeiende markt voor studentenhuisvesting.

Te koop
Invest
Vanaf € 1.090.000 (excl. kosten)
Boerderijstraat 27
Boerderijstraat 27, 8500 Kortrijk
Studentenvastgoed
12
Slaapkamer(s)
6
Badkamer(s)
190.83
m2
Bew. Oppervl.
190.83
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Invest
Vanaf € 149.500 (excl. kosten)
Spoor 23
Spoorweglaan 23, 8500 Kortrijk
Studentenvastgoed
1
Slaapkamer(s)
1
Badkamer(s)
23
m2
Bew. Oppervl.
23
m2
Bew. Oppervl.

Met het einde van het schooljaar in zicht en de zomer in aantocht, begint voor veel ouders en studenten de zoektocht naar de...

Op zoek naar een hippe en kwalitatieve studentenkamer? Zoek niet verder dan Diggit StudentLife!...
In een tijd waarin studentenhuisvesting een steeds prominentere rol speelt in vastgoedbeheer, stapt Diggit StudentLife naar voren met een nieuwe benadering: Diggimmo....