Van havendokken naar bijzonder wonen tussen groen en water – De Nieuwe Dokken Gent

In het Noordoosten van Gent, aan de Schipperskaai, groeien De Nieuwe Dokken gestaag. De nieuwe duurzame wijk die met oog op de toekomst gebouwd wordt en bovendien ook zicht geeft op het glinsterende water én op de Gentse skyline. In de Gentse binnenstad sta je dankzij de Bataviabrug overigens in een mum van tijd, te voet of met de fiets.

De Nieuwe Dokken - Buurt met een nieuw, fris gezicht

De Nieuwe Dokken geven het Noordoosten van Gent een volledig nieuw elan. Niet enkel dankzij het groen en het water herleeft de omgeving, ook de verschillende openbare voorzieningen spelen hier een belangrijke rol. Wandelpromenades, groene wijkparken en speeltuigen waarop kinderen zich ten volle kunnen uitleven… Ga je toch liever winkelen? Dan sta je dankzij de vele voetgangers- en fietsbruggen in geen tijd in de Gentse binnenstad.

Duurzame toekomst

Niet enkel zijn De Nieuwe Dokken ‘gloednieuw’, ook wordt er naar een duurzame toekomst toe gewerkt, waarbij nieuwe initiatieven mee in achting worden genomen. Er zal zéér efficiënt met warmte en energie worden omgesprongen en ook het verkeer en vervoer wordt onder de loep genomen.

Bovendien worden De Nieuwe Dokken ook een uiterst groen project. Naast parken en volledige groene wijken, krijgen enkele van de woningen ook een privé- of gemeenschappelijke tuin aangemeten én er worden zelfs daktuinen geïnstalleerd. Droom je ervan je eigen groenten en fruit te kunnen kweken? Ook dat zal kunnen op De Nieuwe Dokken. Samen met Roof Food, pionier in stadslandbouw, worden er moestuinen aangelegd. Op de daken van de nieuwe residentiële gebouwen worden dan weer 5 meter hoge bomen geplaatst.

Op De Nieuwe Dokken komen verschillende nieuwbouwprojecten waaronder Dames & Heren, Tournesol en de Bolders Kade.

Tournesol De Nieuwe Dokken Gent

Duurzame toekomst

Wist je dat De Nieuwe Dokken dé plek bij uitstek zijn voor start-ups en andere hippe bedrijven en concepten? Nu al zijn er verschillende nieuwe bedrijven gevestigd. Hier krijgen ze de vrijheid om te ondernemen en inspiratie van elkaar op te doen. Hier hebben ondernemers een inspirerende binnen- en buitenomgeving ter beschikking.

Gent, een verstandige investering

Gent heeft als stad veel te bieden, en dat zowel voor zijn inwoners als voor toeristen. Vooral de rijke geschiedenis waarover er te leren en te beleven valt, maakt deze stad buitengewoon uniek. Maar wat velen uit het oog verliezen, is dat Gent voor velen ook ‘de stad van de studentenherinneringen’ is. Studentenherinneringen die impacteren en ervoor zorgen dat jonge mensen ook na hun studies in de stad blijven vertoeven. En die jonge mensen zijn natuurlijk massaal op zoek naar betaalbare woonsten…

De op één na grootste stad van Vlaanderen

Van de 260.000 inwoners die Gent nu telt, is ruim 60% tussen de 18 en de 65 jaar oud. Dat wijst erop dat Gent een bijzonder jonge stad is, die maar al te vaak hunkert naar nieuwe, hippe en eigentijdse concepten. Bijgevolg heeft Gent een sterke economie. Hierdoor vestigen steeds meer start-ups er zich en is er een hogere tewerkstellingsgraad. Ook steeds meer kapitaalkrachtige tweeverdieners vestigen zich in de jonge stad.

Voorspeld wordt er dat de kapitaalkrachtigheid en ook de verjonging van de inwoners van stad Gent de komende jaren alleen maar zal worden doorgetrokken.

Of investeren in residentieel vastgoed interessant is? Je leest er hier meer over.

Te koop
Vanaf € 1.198.000
Dames & Heren
Schipperskaai, 9000 Gent
Huis
3
Slaapkamer(s)
2
Badkamer(s)
tot 235
m2
Bew. Oppervl.
tot 235
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Exclusief
Vanaf € 836.000 (excl. kosten)
Graaf van Vlaanderen - Woning
Tweebruggenstraat 3, 9000 Gent
Huis
2 - 3
Slaapkamer(s)
1
Badkamer(s)
Op aanvraag
Bew. Oppervl.
Op aanvraag
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 406.500 (excl. kosten)
Tournesol │ De Nieuwe Dokken
Schipperskaai, 9000 Gent
Appartement
2 - 3
Slaapkamer(s)
1
Badkamer(s)
Op aanvraag
Bew. Oppervl.
Op aanvraag
Bew. Oppervl.
Te koop
Exclusief
Vanaf € 1.062.500 (excl. kosten)
Graaf van Vlaanderen - Appartement
Graaf van Vlaanderenplein 15, 9000 Gent
Appartement
2
Slaapkamer(s)
2
Badkamer(s)
123 - 175
m2
Bew. Oppervl.
123 - 175
m2
Bew. Oppervl.
Investeren in Gent met Altro Invest biedt niet alleen de mogelijkheid om te profiteren van de economische groei en culturele rijkdom van de...
Gent, de bruisende stad in het hart van Vlaanderen, is een verborgen parel voor het investeren in vastgoed....
In het bruisende hart van Gent, langs de kade van de schitterende Gentse Dokken, verrijst een waar architecturaal meesterwerk: Dames & Heren....