Costa Calida – De mooiste kustlijn van Spanje

Costa Calida is een prachtige regio in het zuidoosten van Spanje, gelegen in de provincie Murcia. Het staat bekend om zijn schitterende kustlijn langs de Middellandse Zee, die zich uitstrekt over ongeveer 250 kilometer. De regio heeft een mediterraan klimaat met milde winters en warme zomers, waardoor het het hele jaar door een aantrekkelijke bestemming is voor toeristen en mensen die op zoek zijn naar een tweede verblijf.

Costa Calida

Reis zuidwaarts langs de Spaanse kust van de Costa Blanca en je komt bij de Costa Cálida in de regio Murcia, een kustlijn van 250 km langs de Middellandse Zee. De hoofdstad van de regio Murcia is de stad Murcia.

De regio Murcia is een juweeltje dat vaak wordt overschaduwd door meer bekende toeristische bestemmingen in Spanje, maar het biedt een unieke mix van cultuur, natuur en ontspanning voor reizigers die op zoek zijn naar een authentieke en diverse Spaanse ervaring.

8 Redenen waarom mensen hier graag een 2e verblijf kopen of op vakantie gaan:

1. Klimaat

Het mediterrane klimaat van Costa Calida biedt milde winters en aangenaam warme zomers. De zon schijnt hier het grootste deel van het jaar, waardoor het een ideale bestemming is voor mensen die op zoek zijn naar zon en aangename temperaturen.

2. Stranden

Costa Calida heeft prachtige stranden met kristalhelder water. Of je nu op zoek bent naar levendige en drukke stranden of rustigere afgelegen baaien, de regio heeft voor elk wat wils.

Costa Calida - De mooiste kustlijn van Spanje

3. Natuur

De regio heeft een gevarieerd landschap met bergen, valleien, en natuurparken, zoals het natuurpark van de Sierra de Espuña. Natuurliefhebbers kunnen genieten van wandelingen, fietstochten en het observeren van lokale flora en fauna.

4. Watersport

Vanwege de uitgestrekte kustlijn biedt Costa Calida tal van watersportmogelijkheden, zoals zeilen, duiken, windsurfen en kajakken.

Hier raden we aan eens naar Los Alcázares te gaan, aan de rand van de Mar Menor. Je kan hier genieten van windsurfen, zeilen en kajakken in het marinecentrum.

De zee staat hier bekend voor het hebben van therapeutische eigenschappen.

Als je een fan bent van duiken, vind je een van de beste duiklocaties van Spanje bij Cabo de Palos in La Manga (afbeelding van de vuurtoren bovenaan), met zijn koraalriffen en gezonken scheepswrakken binnen een aangewezen Integraal Zeereservaat.

Costa Calida Spanje

5. Cultuur & Geschiedenis

In de steden en dorpen van Costa Calida vind je een rijk historisch erfgoed die teruggaat tot de oudheid, met archeologische vindplaatsen en een verscheidenheid aan historische bezienswaardigheden, waaronder Romeinse ruïnes, Moorse forten, middeleeuwse kastelen en oude kerken. De stad Cartagena is een van de belangrijkste historische centra van de regio met zijn Romeinse amfitheater en andere overblijfselen uit verschillende tijdperken.

De regio heeft een intrigerende mix van culturele invloeden door de eeuwen heen.

6. Golf

Voor golfliefhebbers is Costa Calida een paradijs. Er zijn tal van golfbanen van hoge kwaliteit verspreid over de regio, die golfers van alle niveaus aantrekken. De beroemste golfclub in de Costa Calida is ‘La Manga’.

La Manga Golf Murcia Costa Calida

7. Bereikbaarheid

Costa Calida is goed verbonden met internationale luchthavens in Alicante en Murcia, waardoor het gemakkelijk bereikbaar is voor mensen die vanuit verschillende delen van Europa komen.

8. Levenskwaliteit

Vanwege het aangename klimaat, de rustige levensstijl en de prachtige omgeving is Costa Calida een plek waar veel mensen willen genieten van hun vakanties of zelfs overwegen om er een tweede huis te kopen voor permanente of semi-permanente bewoning.

De combinatie van al deze factoren maakt Costa Calida tot een aantrekkelijke bestemming voor toeristen en een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een 2e verblijf in Spanje.

Overzicht van Vastgoed in Spanje

Ons volledige aanbod van vastgoed in Spanje kan je vinden in volgende link: Overzicht vastgoed in Spanje

Te koop
Vanaf € 790.000 (excl. kosten)
Ibiza stijl villa's
07829 Cala Tarida, Ibiza
Villa
3
Slaapkamer(s)
2 - 3
Badkamer(s)
100
m2
Bew. Oppervl.
100
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 790.000 (excl. kosten)
Design appartementen
07840 Santa Eulalia, Ibiza
Appartement
1 - 4
Slaapkamer(s)
1 - 4
Badkamer(s)
61 - 178
m2
Bew. Oppervl.
61 - 178
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 299.000 (excl. kosten)
Villa in Calasparra
30420 Calasparra, Murcia
Villa
2 - 3
Slaapkamer(s)
2
Badkamer(s)
102
m2
Bew. Oppervl.
102
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 459.950 (excl. kosten)
Villa in San Pedro del Pinatar
30740 San Pedro del Pinatar, Murcia
Villa
3
Slaapkamer(s)
2
Badkamer(s)
279
m2
Bew. Oppervl.
279
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 218.000 (excl. kosten)
Nieuwbouwappartement in Los Alcázares
Calle Infanta Elena, 30710 Los Alcázares
2 - 3
Slaapkamer(s)
2
Badkamer(s)
83
m2
Bew. Oppervl.
83
m2
Bew. Oppervl.
Luxe vastgoed op Ibiza, meer dan alleen locatie en uitzicht. Vaak voorzien van geavanceerde technologieën en hoogwaardige afwerkingen....
In het bruisende Waregem, omarmd door een rijke geschiedenis en levendige gemeenschap, verrijst Villa Churchill, een parel van modern wonen....
Een wereld van comfort en moderne elegantie met Residentie Marguerite, een vastgoedproject van Lintoo Projects in Passendale....