Een eigen stek aan de Oostkust iets voor jou?

De Belgische Oostkust staat bekend als misschien wel de meest mondaine plek aan de Belgische kust. Blankenberge, Zeebrugge, Heist en voornamelijk Knokke worden aanzien als de badsteden waarnaar veel welgestelde individuen en gezinnen trekken. Maar ondanks wat velen denken, heeft de regio een pak meer te bieden dan enkel dure beachclubs en couture kledingwinkels. De vele fiets- en wandelroutes, het natuurpark Het Zwin, culinaire hoogstand en hippe watersportclubs… Hier verveel je je allerminst.

De Oostkust: van mondaine Knokke tot familiebadplaats Blankenberge

De Oostkust: van mondaine Knokke tot familiebadplaats Blankenberge

De Belgische Oostkust strekt zich uit van een de Belgisch-Nederlandse grens in Knokke tot aan Blankenberge. Eigenlijk hoort er historisch gezien zelfs nog een stukje Zeeuws-Vlaanderen (Nederland) bij. De Oostkust is dus niet geheel Belgisch. Ook Heist en Zeebrugge behoren tot de Belgische Oostkust.

Wist je trouwens dat Blankenberge ooit de persoonlijke badplaats van de Belgische Koninklijke familie was? Daar zijn de vele gebouwen in Belle Epoque-stijl nog een erfenis van. Of dat de haven van Antwepren-Zeebrugge de 2e grootste van Europa is? De gemeente Knokke-Heist heeft dan weer de reputatie van het ‘Saint-Tropez’ van België te zijn, waar je niet enkel bij dure merken kan gaan winkelen, maar ook nog eens bijzonder culinair uit eten kan.

Bijzondere planten- en dierenrijkdom dankzij Het Zwin​

Bijzondere planten- en dierenrijkdom dankzij Het Zwin

Aan de Oostkust vind je van de meest prachtige natuur van de hele Belgische kust. Het Zwin kent namelijk een bijzondere planten- en dierenrijkdom die varieert per seizoen. Vooral vogels vinden er hun thuis, waardoor Het Zwin de bijnaam ‘de internationale luchthaven voor onze gevederde vrienden’ kreeg.

Benieuwd naar het natuurpark, bijhorende museum en doe-tentoonstellingen? Of wil je een begeleide rondleiding doorheen het natuurpark? Dat kan, mits tickets! Geen behoefte aan een bezoek aan het museum, maar wil je de omgeving wel graag verkennen? Geen probleem! Het Zwin telt talrijke openbare fiets- en wandelpaden waarmee je soms tientallen kilometers lang zoet mee bent.

Bovendien is Het Zwin niet de enige troef als het op natuur- en dieren aan de Belgische Oostkust aankomt. Zo is er Sealife in Blankenberge, een van de grootste aquatische dierentuinen van het land mét zeehondenopvangcentrum.

Sportief vertoeven

Is wandelen of fietsen niet genoeg? Dan vind je langsheen de 11km lange dijk waarover de Oostkust rijkt verschillende andere sportieve opties: zeil- en watersportclubs bij de vleet, beachvolleybalvelden… zelfs vissersclubs behoren tot reeks aan uiteenlopende sportieve activiteiten. Wist je trouwens dat aan enkele van de zeilclubs aan de Belgische Oostkust ook de nationale jeugdteams zeilen verbonden zijn? Wil je jouw kinderen op zeil- of watersportkamp sturen en laten begeleiden door de besten in hun vak, dan zit je hier dus goed!

Niet erg sportief ingesteld? Ga dan gezellig vertoeven aan een strandbar, breng een bezoek aan een van de meer dan 100 kunstgalerijen of zoek een leuke brasserie mét speeltuin voor jouw kids.

Alle activiteiten over de Belgische Oostkust vind je hier

Sportief vertoeven​
Glamoureuze hotels en de betere restaurants

Glamoureuze hotels en de betere restaurants

Aan hoogstaand culinaire eetgelegenheden aan de Belgische Oostkust geen gebrek. Zowel in Knokke, Heist, Zeebrugge als Blankenberge vind je van de betere (sterren)restaurants en brasserieën. 

Wil je de Belgische Oostkust zelf nog even ontdekken vooraleer je er vastgoed koopt, al dan niet om zelf in te verblijven? Ook geen probleem. Met – onder andere – La Réserve en Enso in Knokke en Hotel Azaert Annex in Blankenberge aan glamoureuze hotels in de omgeving geen gebrek.

Een overzicht van topgastronomie aan de kust? Dat vind je hier.

Vastgoedaanbod - Oostkust

Ons volledig aanbod aan de kust is te vinden in volgende link: Vastgoed aan de kust

Te koop
Vanaf € 800.000 (incl. kosten)
Edition Zoute
Fort St. Pol, 8300 Knokke-Heist
1 - 2
Slaapkamer(s)
1
Badkamer(s)
Op aanvraag
Bew. Oppervl.
Op aanvraag
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 339.500 (excl. kosten)
The Nautic Z40
Noordhinderstraat 21
Appartement
2
Slaapkamer(s)
2
Badkamer(s)
87
m2
Bew. Oppervl.
87
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 265.000 (excl. kosten)
Residentie Swan
K. Deswertlaan 42-48
Appartement
1 - 3
Slaapkamer(s)
1
Badkamer(s)
68 - 147
m2
Bew. Oppervl.
68 - 147
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 389.000 (excl. kosten)
The Nautic Z42
Noordhinderstraat 23
Appartement
2
Slaapkamer(s)
1
Badkamer(s)
81
m2
Bew. Oppervl.
81
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 149.000 (excl. kosten)
Holiday Suites Zeebrugge
Kustlaan 99, 8380 Zeebrugge
Appartement
1 - 2
Slaapkamer(s)
1
Badkamer(s)
Op aanvraag
Bew. Oppervl.
Op aanvraag
Bew. Oppervl.
In het bruisende Waregem, omarmd door een rijke geschiedenis en levendige gemeenschap, verrijst Villa Churchill, een parel van modern wonen....
Een wereld van comfort en moderne elegantie met Residentie Marguerite, een vastgoedproject van Lintoo Projects in Passendale....
Middelkerke, een charmante kustgemeente in België, is een verborgen parel voor liefhebbers van de zee en het strand....