De 7 belangrijkste redenen waarom je in Griekenland zou moeten investeren

Griekenland, een land doordrenkt van geschiedenis en cultuur, biedt niet alleen een betoverende levensstijl maar ook uitstekende investeringsmogelijkheden. Deze samenvatting belicht 7 overtuigende redenen waarom investeren in Griekenland een verstandige keuze is, variërend van het lidmaatschap van de Schengenzone tot de prachtige natuur en het voordelige Europees visum.

Schengenzone-lidmaatschap

Griekenland, als lid van de Schengenzone, biedt houders van een Griekse verblijfsvergunning reisprivileges binnen 26 Europese landen zonder langdurige douanecontroles.

Betaalbaar Europees visum

Griekenland biedt een van de meest redelijke economische oplossingen voor het verkrijgen van een Europees visum, met een minimale eigendomswaarde van slechts € 250.000.

Unieke investeringsmogelijkheden

De Griekse vastgoedmarkt biedt kansen voor rendement op lange termijn, zowel op het gebied van huurinkomsten als bij doorverkoop, met verlaagde prijzen en de eurozone’s inzet voor Griekenland.

Mediterraan klimaat en prachtige natuur

Met 300 dagen zon per jaar en een mediterraan klimaat dat warme dagen en luchtige nachten biedt, is Griekenland een ideale bestemming om van de zee en de zon te genieten.

Griekenland is synoniem aan natuurlijke schoonheid. Kristalhelder water, kleine pittoreske eilanden, witte zandstranden, heuvels met pijnbomen en olijfgaarden, zijn slechts enkele van de dingen die men in Griekenland zal zien. Terwijl de steden modern zijn, kan men ook traditionele dorpen bezoeken met stenen huizen op het vasteland van Griekenland en prachtige witblauwe huizen op de eilanden. Griekenland heeft voor elke smaak iets te bieden en wacht op u om het te ontdekken.

Strategische ligging

Gelegen op het kruispunt van Europa, Azië en Afrika, stelt Griekenland mensen in staat elk van deze continenten binnen één uur per vliegtuig te bereiken, ondersteund door low-budgetluchtvaartmaatschappijen.

Traditie van gastvrijheid en veiligheid

Met zijn lange traditie in toerisme staat Griekenland bekend om gastvrijheid naar immigranten en een bevolking die vaak Engels spreekt, waardoor communicatie gemakkelijk is.

In Griekenland kan iedereen tot diep in de nacht zonder angst door de straten zwerven.

Vooral in grote steden nodigt het milde klimaat mensen uit om tot in de vroege ochtenduren buiten te blijven, waardoor de steden 24 uur per dag een levendig karakter krijgen.

Geen minimum verblijfseis

In tegenstelling tot sommige Europese landen vereist Griekenland geen minimum verblijf voor houders van een verblijfsvergunning, wat reiskosten voor investeerders minimaliseert.

Kortom, het investeren in Griekenland opent deuren naar niet alleen een bloeiende vastgoedmarkt maar ook naar een levensstijl doordrenkt van zon, cultuur en gastvrijheid. Met de voordelen van een Schengenvisum, betaalbare eigendomswaarden en een strategische locatie, biedt Griekenland een unieke kans voor internationale investeerders om te profiteren van de vele facetten die dit prachtige land te bieden heeft.

Vastgoed in Griekenland

Hieronder vind je een greep uit het aanbod in Griekenland. Meer specifiek op Kreta

Te koop
Vanaf € 350.000 (alle kosten incl.)
The Spring
Pigi, Rethymnon, Kreta, Griekenland
Villa
2 - 3
Slaapkamer(s)
1
Badkamer(s)
102 - 158
m2
Bew. Oppervl.
102 - 158
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 790.000 (excl. kosten)
Ibiza stijl villa's
07829 Cala Tarida, Ibiza
Villa
3
Slaapkamer(s)
2 - 3
Badkamer(s)
100
m2
Bew. Oppervl.
100
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 790.000 (excl. kosten)
Design appartementen
07840 Santa Eulalia, Ibiza
Appartement
1 - 4
Slaapkamer(s)
1 - 4
Badkamer(s)
61 - 178
m2
Bew. Oppervl.
61 - 178
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 299.000 (excl. kosten)
Villa in Calasparra
30420 Calasparra, Murcia
Villa
2 - 3
Slaapkamer(s)
2
Badkamer(s)
102
m2
Bew. Oppervl.
102
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 459.950 (excl. kosten)
Villa in San Pedro del Pinatar
30740 San Pedro del Pinatar, Murcia
Villa
3
Slaapkamer(s)
2
Badkamer(s)
279
m2
Bew. Oppervl.
279
m2
Bew. Oppervl.
Te koop
Vanaf € 218.000 (excl. kosten)
Nieuwbouwappartement in Los Alcázares
Calle Infanta Elena, 30710 Los Alcázares
2 - 3
Slaapkamer(s)
2
Badkamer(s)
83
m2
Bew. Oppervl.
83
m2
Bew. Oppervl.
In het bruisende Waregem, omarmd door een rijke geschiedenis en levendige gemeenschap, verrijst Villa Churchill, een parel van modern wonen....
Een wereld van comfort en moderne elegantie met Residentie Marguerite, een vastgoedproject van Lintoo Projects in Passendale....
Middelkerke, een charmante kustgemeente in België, is een verborgen parel voor liefhebbers van de zee en het strand....